پرسش‌های متداول

پرسش‌های متداول عمومی را مطالعه کنید

 

  •  آیا مجلۀ «مطالعات اقتصادی کاربردی ایران» دارای رتبۀ علمی معتبر است؟

بله، این نشریه از بهار سال 1391 جزو مجلات علمی-پژوهشی ایران به‌شمار می‌آید و دارای جایگاه علمی معتبر ازسوی دفتر کمیسیون نشریات وزارت علوم و پایگاه علمی ISC است و در زمرۀ نشریات «هسته» قرار دارد.


  • این مجله چه نوع مقالاتی را منتشر می‌کند؟

این نشریه، مقالات «علمی و پژوهشی» مرتبط با موضوعات اقتصاد ایران را منتشر می‌کند؛ هدف اصلی این نشریه، انتشار دستاوردهای علمی مرتبط با اقتصاد مالی ایران است؛ بر این‌اساس از پژوهشگران و نویسندگان درخواست می‌گردد مقالات بین کشوری به نشریه ارسال ننمایند.


  • مقالات باید چه ویژگی برای پذیرش و چاپ در این مجله داشته باشند؟

این نشریه مقالاتی را بررسی می‌کند که پیش‌تر در هیچ نشریه‌ای منتشر نشده و نیز هم‌زمان به مجلۀ دیگری ارسال نگردیده باشد و خط­‌ومشی نشریه در نگارش آن رعایت شده باشد.


  • نویسندگان چگونه مقالات خود را برای این نشریه می‌توانند ارسال نمایند؟

تمام مراحل پذیرش و انتشار مقالات از طریق وب‌سایت نشریه صورت می‌­پذیرد؛ پژوهشگران با ثبت‌نام در سامانه، اقدام به ارسال مقالۀ پژوهشی خود می‌­کنند؛‌ هیچ‌گونه مقاله‌ای خارج از این فرآیند بررسی و ارزیابی نخواهد شد.


  • آیا در این نشریه امکان داوری سریع مقالات وجود دارد؟

خیر. این نشریه، مقالات دریافت شده را براساس زمان‌بندی و روزشمار تعریف‌شده در سامانه مورد بررسی و داوری قرار می‌دهد؛ این بازۀ زمانی بین ۲ تا ۴ ماه است.


  • آیا نشریه برای نگارش مقالات، دارای شیوه‌نامه و خط‌و‌مشی تعریف شده دارد؟

بله. این نشریه دارای قوانین و خط‌ومشی مشخص است که مهم‌ترین موارد آن، تبعیت از قوانین COPE با رعایت حق Copyright و شیوه‌نامۀ مشخص مندرج در بخش راهنمای نویسندگان سامانه است.


  • آیا امکان ارسال بیش از یک مقاله در این نشریه وجود دارد؟

خیر. این نشریه از هر شخص فقط یک مقاله در مسیر ارزیابی و نوبت چاپ قرار می‌دهد و بعد از انتشار آن مقاله، نویسندگان محترم مجاز به ارسال مقالۀ جدید خواهند بود؛ در این قانون، ترتیب نویسندگان اهمیتی نداشته و این ضوابط برای تمامی نویسندگان با هر ترتیب، صادق است؛ هم‌چنین هر مقاله می‌بایست دست‌کم یک نویسندۀ عضو هیأت علمی داشته باشد؛ در غیر این‌صورت نشریه از پذیرش مقاله معذور خواهد بود.


  • آیا نشریه برای چاپ مقالات خود، هزینه دریافت می‌کند؟

بله. هزینۀ اصلی مدیریت نشریه ازسوی دانشگاه بوعلی‌سینا و منابع مالی معاونت پژوهشی و فناوری تأمین می‌گردد؛ اما باتوجه به مجوز و آیین‌نامۀ دفتر کمیسیون نشریات وزارت علوم و برمبنای مبلغ مصوبه، بخش محدودی از هزینه‌های انتشار مقالات (این مبلغ براساس آیین‌نامه برای هر سال ممکن است متغیر باشد) از نویسندگان اخذ می‌گردد.


  • آیا این نشریه برای ارائه محتوای مقالات چاپ شده هزینه دریافت می‌کند؟

خیر. این نشریه از قوانین دسترسی آزاد (Open Access) تبعیت می‌کند و تمامی مقالات منتشر شده در این نشریه به‌صورت رایگان و بدون دریافت هیچ‌گونه هزینه است؛ براین اساس تمام پژوهشگران با مراجعه به صفحات مقالات هر یک از شماره‌های منتشر شده در این نشریه می‌توانند مقالات موردعلاقۀ خود را به صورت رایگان تمام متن و در قالب یک فایل PDF دریافت کنند.


  • آیا نشریه قوانینی درخصوص تعارض منافع را درنظر می‌گیرد؟

بله. این نشریه در بخش تضاد و تعارض منافع، تمامی حقوق مادی و معنوی افراد و سازمان‌ها و دستگاه‌های اداری را درنظر گرفته و از نویسندگان خود درخواست می‌کند که به‌طور صریح «تضاد یا تعارض منافع» افراد یا سازمان‌های دخیل در چاپ مقالات خود را مشخص کنند؛ این موارد با اخذ تعهدنامه و ارسال فرم تعارض منافع مندرج در سامانه از سوی نویسندگان به‌صورت شفاف مشخص می‌گردد؛ و در بدو انتشار مقاله در بخش پایانی، این موارد به صراحت با تیترهای مجزا مشخص می‌گردند.


  • آیا نشریه سرقت علمی و ادبی را بررسی می‌کند؟

بله. این نشریه سرقت ادبی را با سامانۀ مشابه‌یاب متون علمی «همیاب» شرکت شریف پردازشگر دانش (سیناوب) با استفاده از تکنیک‌های پیشرفتۀ هوش مصنوعی و یادگیری عمیق طراحی شده است و از تمامی اطلاعات موجود که تاکنون به‌صورت الکترونیکی در کشور منتشر شده است به‌عنوان هستۀ اصلی مشابهت‌یابی استفاده می‌کند. در این سامانه، امکان آن وجود دارد تا مقالات به محض ثبت در سامانۀ نشریات و همایش‌های سیناوب با سامانۀ همیاب مورد بررسی و درصد مشابهت به همراه مستندات مربوطه به منظور تصمیم‌گیری در اختیار سردبیران نشریات و داوران علمی قرار گیرد.


  • نحوۀ بررسی تخلفات پژوهش این نشریه به چه صورت انجام می‌پذیرد؟

در این نشریه، هر زمانی‌که برای دست‌اندرکاران مجله محرز شود که تخلفی و یا سرقت علمی در نگارش مقاله صورت گرفته ­است، مقاله از سامانۀ نشریه حذف می­‌شود و با خاطیان مقاله براساس قوانین تخلفات پژوهشی و اخلاق نشر، رفتار خواهد شد و در صورت لزوم به کمیسیون تخلفات پژوهشی (مانند: وزارت علوم، دانشگا‌ه‌ها و...) معرفی می­‌شود و نشریه در شماره‌های بعدی خود از فرد یا افراد خاطی، دیگر مقاله‌ای منتشر نخواهد کرد.


  • نحوۀ داوری مقالات این نشریه به چه صورت انجام می‌پذیرد؟

داوری مقالات در این نشریه به‌صورت «دوسو ناشناس» انجام می‌پذیرد.