- احمدی جاوید، مهری؛ اکبری، احمد و ضیایی، محمد باقر، (1393). «بررسی الگوی مصرف کالاهای خوراکی خانوارهای شهری استان سیستان و بلوچستان با رویکرد امنیت غذایی».
تحقیقات اقتصاد کشاورزی، 6(23): 158-143.
DOR: 20.1001.1.20086407.1393.6.23.8.2
- آزمایش آسیابسری، مهیا؛ مطیعحقشناس، نادر؛ و رستمعلیزاده، ولیالله، (1402). «سیاست دولتها و تغییرات الگوی مصرف غذایی؛ مطالعه خانوارهای شهر رشت طی سالهای 1384 تا 1399: نتایج یک تحلیل کیفی».
فصلنامه راهبرد توسعه، 19(2): 220-193. http://www.rahbord-
mag.ir/Article/45379/FullText
- پاکروان، محمدرضا؛ حسینی، سیدصفدر؛ سلامی، حبیب الله؛ و یزدانی، سعید، (1394). «شناسایی عوامل مؤثر بر امنیت غذایی خانوارهای شهری و روستایی ایران».
تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، 46(3): 408-395.
https://doi.org/10.22059/ijaedr.2015.55514
- حسینی، سیدصفدر؛ پاکروان چروده، محمدرضا؛ و سلامی، حبیبالله، (1395). «تأثیر اجرای سیاست هدفمندسازی یارانهها بر امنیت غذایی در ایران».
پژوهشهای اقتصادی ایران، 21(67): 82-53.
https://doi.org/10.22054/ijer.2016.7236
- رستمی، الهام؛ تقدیسی، محمدحسین؛ دهداری، طاهره؛ و شیرزاد، محبوبه، (1394). «بررسی الگوی مصرف مواد غذایی در خانوارهای مناطق روستائی منطقه فلارد شهرستان لردگان در سال 1394».
مجله رهآورد سلامت، 1(2): 36-25.
https://rsj.iums.ac.ir/article-1-30-fa.html
- رفعتی، محسن؛ شعبانزاده خوشرودی، مهدی؛ و جاودان، ابراهیم، (1400). «مصرف مواد مغذی، تنوع و امنیت غذایی در دهکهای درآمدی استان تهران».
اقتصاد و توسعه کشاورزی، 35(2): 160-147.
DOR: 20.1001.1.20084722.1400.35.2.4.6
- شعبانزادهخوشرودی، مهدی؛ گیلانپور، امید؛ جاودان، ابراهیم؛ و رفعتی، محسن، (1401). «تأثیر سیاست ارز ترجیحی بر مصرف مواد غذایی در مناطق شهری ایران».
پژوهشهای اقتصادی (رشد و توسعه پایدار)، ۲۲(۳): ۱۵۵-129.
DOR: 20.1001.1.17356768.1401.22.3.1.0
- شعبانزاده خوشرودی، مهدی؛ جاودان، ابراهیم؛ و رفعتی، محسن، (1401). «ارزیابی وضعیت تنوع غذایی خانوارها و عوامل مؤثر بر آن در استان تهران».
اقتصاد و توسعه کشاورزی، 36(1): 97-83.
DOR: 20.1001.1.20084722.1401.36.1.6.3
- شیبانی، ملیحه؛ و کرباسی، علیرضا، (1399). «بررسی تغییرات الگوی مصرف مواد خوراکی خانوارهای روستایی خراسانرضوی».
راهبردهای توسعه روستایی، 7(3): 252-239.
DOR: 20.1001.1.23832657.1399.7.3.1.2
- فرشیدی، حسین؛ مدنی، عبدالحسین؛ عزتیراد، رقیه؛ منتصری، مریم؛ رستمی قشمی، ایران؛ و اقبالافتخاری، سیده تسنیم، (1399). «الگوی مصرف ماهی در سفره غذایی خانوارهای استان هرمزگان».
طب پیشگیری، 7(1): 31-24.
https://doi.org/10.29252/jpm.7.1.31
- مرکز آمار ایران. (1403). «دادهها و اطلاعات آماری». www.amar.org.ir
- Abdi, F., Atardi Kashani, Z., Mirmiran, P. & Estaki, T., (2015). “Examining and comparison of food consumption pattern in Iran and the world: a review article”.
Journal of Fasa University of Medical Sciences, 5(2): 159-167.
http://dorl.net/dor/20.1001.1.22285105.2015.5.2.7.4 (In Persian)
- Adelaja, A. O., Nayga, R. M. & Lauderbach, T. C., (1997). “Income and racial differentials in selected nutrient intakes”.
American Journal of Agricultural Economics, 79(5): 1452-1460.
https://doi.org/10.2307/1244360
- Ahmadi Javid, M., Akbari, A. & Zeaei, M. B., (2014). “Pattern of Food Products Consumption in Urban Households of Sistan and Baluchistan Province with Emphasis on Food Security”. Agricultural Economics Research, 6(23): 143-158. (In Persian)
- Azmayesh Asiyabsari, M., Rostamalizadeh, V. & Moti H aghshenas, N., (2023). “The State Policies and Changes Of Food Consumption Patterns; The study of Households in Rasht City from 2005 - 2020: Results of a Qualitative Analysis”. Rahbord e Tousee, 193-220. (In Persian)
- Basiotis, P., Brown, M., Johnson, S. R. & Morgan, K. J., (1983). “Nutrient availability, food costs, and food stamps”.
American Journal of Agricultural Economics, 65(4): 685-693.
https://doi.org/10.2307/1240456
- Block, G. & Subar, A. F., (1992). “Estimates of nutrient intake from a food frequency questionnaire: the 1987 National Health Interview Survey”. Journal of the American Dietetic Association, 92(8): 969-977.
- Cenzer, I.; Boscardin, W. J. & Berger, K., (2020). “Performance of matching methods in studies of rare diseases: a simulation study”.
Intractable & Rare Diseases Research, 9(2): 79-88.
https://doi.org/10.5582/irdr.2020.01016
- Donzé, L. & Lai, P., (2011). “Propensity Score Matching and Genetic Matching: Monte Carlo Results”. In International Statistical Institute: Proceedings of the 58th World Statistical Congress, Dublin.
- Facina, V. B., Fonseca, R. D. R., da Conceição-Machado, M. E. P., Ribeiro-Silva, R. D. C., Dos Santos, S. M. C. & de Santana, M. L. P., (2023). “Association between Socioeconomic Factors, Food Insecurity, and Dietary Patterns of Adolescents: A Latent Class Analysis”.
Nutrients, 15(20): 4344.
https://doi.org/10.3390/nu15204344
- FAO, IFAD, Unicef, WFP & WHO., (2023). The state of food security and nutrition in the world 2023.
- FAO, IFAD, Unicef, WFP & WHO., (2023). The state of food security and nutrition in the world 2023.
- Farshidi, H., Madani, A., Ezati Rad, R., Montaseri, M., Rostami Qeshmi, I. & Iqbal Eftekhari, T., (2020). “Pattern of fish consumption in the food table of households in Hormozgan province”.
J. Prevent Med., 7 (1): 24-31.
http://dx.doi.org/10.29252/jpm.7.1.31 (In Persian)
- Gebre, G. G., (2012). “Determinants of food insecurity among households in Addis Ababa city, Ethiopia”.
Interdisciplinary Description of Complex Systems: INDECS, 10(2),:159-173.
https://doi.org/10.7906/indecs.10.2.9
- Grünberger, K., (2014). “Estimating food consumption patterns by reconciling food balance sheets and household budget surveys”. Rome: Food and Agriculture Organization of the United Nations.
http://www.fao.org/3/a-i4315e.pdf
- Gu, S., Zhang, J., Wang, J., Wang, X. & Du, D., (2021). “Recent development of HS-GC-IMS technology in rapid and non-destructive detection of quality and contamination in agri-food products”.
TrAC Trends in Analytical Chemistry, 144: 116435.
https://doi.org/10.1016/j.trac.2021.116435
- Liu, Y., (2022). “Analysis and prediction of college students’ mental health based on K-means clustering algorithm”.
Applied Mathematics and Nonlinear Sciences, 7(1): 501-512.
https://doi.org/10.2478/amns.2021.1.00099
- Luo, J., (2022). “Application of K-means Method Based on SPSS in Graphic Design Score Analysis”.
In 2022 3rd International Conference on Big Data and Social Sciences (ICBDSS 2022) (pp. 453-459). Atlantis Press.
https://doi.org/10.2991/978-94-6463-064-0_48
- McCarthy, U., Uysal, I., Melis, R.B., Mercier, S., Donnell, C.O. & Ktenioudaki, A., (2018). “Global food security–Issues, challenges and technological solutions, Trends in Food Science & Technology”.
Trends in Food Science & Technology, 77: 11-20.
https://doi.org/10.1016/j.tifs.2018.05.002
- Mekonnen, D. A., Trijsburg, L., Achterbosch, T., Brouwer, I. D., Kennedy, G., Linderhof, V., ... & Talsma, E. F. (2021). “Food consumption patterns, nutrient adequacy, and the food systems in Nigeria”.
Agricultural and Food Economics, 9(1): 16.
https://doi.org/10.1186/s40100-021-00188-2
- OECD/FAO. (2020). OECD-FAO agricultural outlook 2020–2029. Oecd.
- Rafati, M., Shabanzadeh-Khoshrody, M. & Javdan, E., (2021). “Nutrient Consumption, Diversity and Food Security of the Income deciles of Tehran Province”.
Journal of Agricultural Economics and Development, 35(2): 147-160.
https://doi.org/10.22067/jead.2021.69156.1019 (In Persian)
- Rostami, E., Taghdis, M. H., Dehdari, T. & Shirzad, M., (2015). “Exploring Household Food Consumption Patterns in Rural Areas of Felard in Lordegan in 2015”. Rahavard Salamat Journal, 1(2): 25-36. (In Persian)
- Sekhon, J. S. & Grieve, R., (2008). “A new non-parametric matching method for bias adjustment with applications to economic evaluations”. In:
iHEA 2007 6th World Congress: Explorations in Health Economics Paper.
https://dx.doi.org/10.2139/ssrn.1138926
- Sekhon, J. S., (2011). “Multivariate and propensity score matching software with automated balance optimization: the matching package for R”.
Journal of Statistical Software, Forthcoming.
https://doi.org/10.18637/jss.v042.i07
- Shabanzadeh-Khoshrody, M., Gilanpour, O., Javdan, E. & rafaati M., (2022). “The Effect of Preferred Currency Subsidies Policy on Food Consumption in Urban Areas of Iran”. QJER, 22 (3): 129-155. (In Persian)
- Shahraki, M. & Ghaderi, S., (2021). “Socioeconomic factors determining fruit and vegetable consumption among urban households in Iran”. Journal of Research and Health, 7(4): 887-898. (In Persian)
- Statistical Center of Iran. (2023). Statistical data and information. www.amar.org.ir. (In Persian)
- Streeter, J. L., (2017). “Socioeconomic factors affecting food consumption and nutrition in China: Empirical evidence during the 1989–2009 period”.
The Chinese Economy, 50(3): 168-192.
https://doi.org/10.1080/10971475.2017.1297653
- UNICEF., (2020). The state of food security and nutrition in the world 2020.
- Weil, K., Coulibaly, I., Fuelbert, H., Herrmann, A., Millogo, R. M. & Danquah, I., (2023). “Dietary patterns and their socioeconomic factors of adherence among adults in urban Burkina Faso: a cross-sectional study”.
Journal of Health, Population and Nutrition, 42(1): 107.
https://doi.org/10.1186/s41043-023-00451-w